زرتشت

ساختمان اداری زرتشت در بافت مرکزی تهران بزرگ، و در نبش تقاطع دو خیابان دایمی و زرتشت غربی بنا شده است.  این پروژه دارای پنج طبقه روی همکف  و یک طبقه زیرزمین بوده که از غرب به زمین سازمان آب و نیز پارک لاله مشرف است. منطقه قرارگیری بنا طی سال های اخیر تغییراتی یافته است به گونه ای که بافت قدیمی آن متشکل از خانه های ویلایی مسکونی یک و دو طبقه بوده اما هم اکنون  طی دو دهه اخیر ساختمان های اداری پنج طبقه در حال سر بر آوردن است. از این رو حجم بنا به گونه ای همگون با این بافت طراحی شد.

در عمل ساختمان همانند دو جعبه ی بروی هم قرار گرفته است. جعبه پایین هماهنگ با بافت مسکونی دو طبقه قدیمی منطقه است و حجم جعبه ای در طبقات بالاتر که به دلیل قرارگیری بروی شکاف طبقه سوم حس تعلیق داشته در نتیجه از حجم یکپارچه و عظیم بنا می کاهد.

در طراحی نمای این ساختمان سعی بر این شد که شیوه ای نوین و جدید استفاده شود و شیوه سنتی که مبتنی بر استفاده از ملات و روش تر بود به کل حذف گردد. به همبن دلیل کل نما در طبقات  به مدول های 60 سانتیمتری تقسیم شد که تعدادی از آنها ثابت و تعدادی دیگر که مقابل بازشو ها  قرار گرفته است قابلیت حرکت و باز و بسته شدن را  دارد. این پانل های از جنس ورق با اتصالاتی در بالا و پایین به سازه اصلی است و پشت آن لایه هوایی قرار گرفته است. بدین ترتیب این لایه بیرونی همانند لایه ای محافظ بدنه را از تابش شدید محافظت می کند . فاصله بین طبقات نیز با سرامیک و  به روش خشک اجرا شده است.  مدول بندی باعث شد  که تمامی قطعات نما  پس از آماده شده  به صورت پیش ساخته بروی بدنه نصب  گردد. پترن های اجرا شده  بروی بدنه ها نیز در زمان های مختلف روز نور ها و  سایه های متفاوت را در فضای داخلی ایجاد می کند و این موضوع از زمان شروع ساعت تا انتهای روز کاری ادامه می یابد.